We kijken terug op een mooi ondersteuningsjaar bij VG Digitaal!

We kijken terug op een mooi ondersteuningsjaar bij VG Digitaal!

20 december 2023

Het jaar 2023 loopt op zijn einde en wij gaan de feestdagen tegemoet. Een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar van VG Digitaal.

Januari – maart
In januari zijn we gestart met het opnemen van uitlegvideo’s over het aanvragen van ondersteuning. In deze video leggen we u in twee minuten uit welke stappen nodig zijn om de aanvraag in te dienen.

In februari heeft VG Digitaal een verdiepende informatiekaart opgesteld met als doel inzichtelijk te maken wat de mogelijkheden zijn omtrent corresponderen met het EPD. In dit bericht leest u hoe u eenvoudig en veilig kunt corresponderen met behulp van uw EPD.

Ook zijn we in februari in gesprek gegaan met een psychiater over de gratis ondersteuning . Hij werkt al 20 jaar als zelfstandig gevestigd psychiater en heeft de overgang van papieren dossiers naar een EPD meegemaakt. Lees hier het hele interview.

Naast een mooi gesprek met een psychiater zijn we ook in gesprek gegaan met een psycholoog over de gratis ondersteuning. Benieuwd naar zijn ervaring? Via deze link lees je het gehele interview.

April – juni
In mei hebben we de mooie mijlpaal van 250 goedgekeurde aanvragen bereikt. In de reacties horen wij dat vrijgevestigde ggz-professionals na het ontvangen van ondersteuning efficiënter werken met hun EPD. Daarnaast ontdekken zij handige functies en mogelijkheden in het EPD die ze voorheen nog niet kenden.

Ook hebben we in mei een video gemaakt over de urgentie van digitaliseren. Waarom is VG Digitaal eigenlijk opgericht? En wat biedt VG Digitaal allemaal nog meer naast de gratis ondersteuning? Antwoord op deze vragen krijgt u in onze video over VG Digitaal.

Wat gebeurt er nadat u de ondersteuningsaanvraag heeft ingediend? Antwoord op deze vraag krijgt u in de video van VG Digitaal die in juni is opgenomen.

Juli – september
Naast de gesprekken met een psychiater en psycholoog hebben we ook een video opgenomen met een klinisch psycholoog en psychotherapeut over de ondersteuning. “Ik heb geleerd hoe ik de wegen in mijn EPD sneller kan bewandelen. Dit scheelt mij heel veel tijd!” Benieuwd naar deze ervaring? Bekijk dan deze video.

In augustus heeft VG Digitaal een belangrijke mijlpaal behaald met het aansluiten van Axians bij VG Digitaal. Als leverancier van het EPD Zorg GGZ biedt Axians klanten van Zorg GGZ nu de mogelijkheid tot gratis ondersteuning via VG Digitaal voor een optimaal gebruik van Zorg GGZ. Deze samenwerking opent de deur voor meer dan zeshonderd vrijgevestigde ggz-professionals die het EPD ‘Zorg GGZ’ van Axians gebruiken. Inmiddels heeft Axians al een aantal ondersteuningsaanvragen kunnen uitvoeren. Bent u klant van Axians en wilt u ook gratis ondersteuning krijgen? Ga dan naar de Gratis ondersteuning – VG Digitaal en dien uw ondersteuningsaanvraag in.

Oktober – december
We hebben het jaar afgesloten met een interview met de softwareleverancier Medicore (Tenzinger). Tenzinger staat klaar om te helpen om tijd te besparen en een sterke relatie met klanten op te bouwen. Lees het gehele interview via deze link.

We sluiten 2023 af met een mijlpaal van meer dan 400 ondersteuningsaanvragen.

Wij wensen alle vrijgevestigde ggz-professionals en betrokken partijen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!

Wilt u ook gratis ondersteuning van uw EPD-leverancier? Klik hier om de ondersteuning aan te vragen.

Terug