Corresponderen met hulp van uw EPD

Corresponderen met hulp van uw EPD

3 februari 2023

VG Digitaal heeft een verdiepende kaart opgesteld met als doel inzichtelijk te maken wat de mogelijkheden zijn omtrent Corresponderen met het EPD. In dit bericht leest u hoe u eenvoudig en veilig kunt corresponderen met behulp van uw EPD.

In uw EPD is het mogelijk om sjablonen te maken voor verwijsbrieven of brieven aan patiënten. Met behulp van deze sjablonen vult het EPD automatisch de juiste gegevens in. Berichten kunnen veilig worden uitgewisseld met andere zorgverleners en patiënten door uw EPD te verbinden met bijvoorbeeld Zivver of Zorgmail.

Het is ook mogelijk om uw EPD te verbinden met ZorgDomein om efficiënt verwijzingen te versturen en te ontvangen in uw EPD. Onder de knop ‘Overzicht aanmeldingen’ kunt u in een oogopslag zien welke aanmeldingen binnen zijn gekomen door de huisarts of medisch specialist.

Het delen van uw patiëntendossier is mogelijk via een patiëntportaal of via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Voor meer informatie, zie het thema Elektronische inzage.

Daarnaast is het voor psychiaters mogelijk  om uw EPD te koppelen aan het elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) om direct vanuit het EPD medicatie voor te schrijven. De actuele medicatieoverzichten zijn ook op te vragen via het EPD, hiervoor is een aansluiting op het Landelijk SchakelPunt (LSP) nodig. Uw softwareleverancier kan u helpen met het instellen van deze functionaliteiten.

Klik op de onderstaande afbeelding om de informatiekaart te openen.

Benieuwd naar de mogelijkheden hoe u eenvoudig en veilig kunt corresponderen met behulp van uw EPD? Bekijk dan onze ‘Corresponderen’ pagina op de website van VG Digitaal. Wilt u gratis ondersteuning in dit thema en/of in de andere thema’s? Vraag nu gratis ondersteuning aan via: Gratis ondersteuning – VG Digitaal.

Terug