Informatie over de ondersteuning door softwareleveranciers

Via VG Digitaal kunt u als vrijgevestigde ggz-professional kosteloos ondersteuning ontvangen om uw EPD optimaal te gebruiken en om gegevensuitwisseling met uw patiënten via MedMij in te regelen. Wanneer u het lastig vindt om zelf aan de slag te gaan met de informatiekaarten en animaties of wanneer u vastloopt dan kunt u ondersteuning van uw softwareleverancier aanvragen via aanmelding bij VG Digitaal. Deze ondersteuning is afhankelijk van het thema waarvoor u zich aanmeldt en vindt één-op-één plaats of in groepsverband (afhankelijk van uw leverancier). U kunt maximaal 5 uur aan ondersteuning in totaal ontvangen.

Wat houdt de ondersteuning in?

De ondersteuning van softwareleveranciers helpt u met het optimaal gebruik maken van het EPD. De informatiekaarten en animaties geven u handvatten om zelf aan de slag te gaan met de volgende thema’s:

 • Starten met uw EPD
 • Goed gebruik van uw EPD-agenda
 • Eenvoudig corresponderen
 • Eenvoudig declareren
 • Elektronische inzage in het dossier
 • Financiële administratie

Klik hier om u aan te melden voor ondersteuning
Klik hier voor de voorwaarden die van toepassing zijn

Wat levert de ondersteuning mij op?

Afspraken maken, bijhouden en declareren kunnen tijdrovende taken zijn. Het EPD kan u hierin ondersteunen, maar als u uw EPD nog niet op de juiste manier gebruikt, kan het ook juist zorgen voor extra administratieve handelingen. Daarnaast is het niet voor elke zorgprofessional duidelijk wat de voordelen zijn van het gebruik van portalen of PGO’s (persoonlijke gezondheidsomgeving) en hoe u gebruik kunt maken van een PGO om gegevens uit te wisselen met patiënten.

Met hulp van uw softwareleverancier leert u hoe u optimaal gebruik kunt maken van uw EPD. Dit zorgt voor correcte administratie en declaratie op een manier die u tijd bespaart. Daarnaast helpt uw softwareleverancier u indien gewenst op weg met het digitaal gegevens uitwisselen met patiënten via een PGO. Zo bent u klaar voor de toekomst.

Welke softwareleveranciers doen mee met VG Digitaal?

Wanneer uw EPD van een van onderstaande softwareleveranciers afkomstig is, komt u in aanmerking voor ondersteuning via VG Digitaal.

 • Careweb
 • Praktijkdata
 • Tenzinger
 • HCI Incura
 • HCI CRS

Staat uw EPD-leverancier hier niet tussen? Neem dan zelf contact op uw EPD-leverancier om te bespreken wat de mogelijkheden zijn om u verder te helpen.

Wat wordt er van mij verwacht wanneer ik ondersteuning van mijn softwareleverancier aanvraag?

Het programma VG Digitaal levert ondersteuning door uw softwareleverancier. U kunt kosteloos gebruik maken van deze ondersteuning wanneer u aan de volgende voorwaarden voldoet:

 1. U meldt u aan via vgdigitaal.nl
  Op deze pagina kunt u een ondersteuningsaanvraag indienen. Om dit te kunnen doen moet u voldoen aan de volgende stappen:

  • U heeft minder dan € 200.000 aan subsidie heeft ontvangen (Corona subsidies gelden niet) en vult hierover een de-Mimimisverklaring in. Gebruik hiervoor deze template. Upload de de-Minimusverklaring bij de aanvraag.
  • U gaat ermee akkoord dat wij de aangeleverde persoonsgegevens (inclusief AGB-code en NAW) delen met uw softwareleverancier.
 2. U doet actief mee aan de ondersteuning van uw softwareleverancier
  Dit betekent dat u bijvoorbeeld bijeenkomsten die de softwareleverancier organiseert om u ondersteuning te bieden bij uw vragen, bijwoont. Zo haalt u zoveel mogelijk uit de ondersteuning.
 3. U vult achteraf een evaluatie in
  Nadat u ondersteuning heeft ontvangen van uw softwareleverancier, sturen wij u een evaluatieformulier toe. Wij verzamelen de evaluatieformulieren in het kader van de kwaliteit van ondersteuning. Indien wij geen evaluatie ontvangen, zijn wij genoodzaakt de kosten van de ondersteuning in rekening te brengen.

Klik hier om u aan te melden voor ondersteuning