Ondersteuning van uw EPD bij het declareren

Ondersteuning van uw EPD bij het declareren

14 december 2022

Het thema ‘Declareren’ is het meest aangevraagde thema binnen de ondersteuningsaanvragen. Het is herkenbaar onder vrijgevestigde ggz-professionals dat declareren een lastig, maar wel belangrijk, onderdeel is van het EPD. In dit bericht leest u hoe uw EPD u kan ondersteunen bij declareren.

Sinds 2022 declareert u als ggz-professional per prestatie. Het EPD is ingericht conform het zorgprestatiemodel, waardoor automatisch de prestaties met het juiste tarief gedeclareerd kunnen worden. Hierdoor voldoet u aan de regels rondom ‘planning is realisatie’.

Vanuit het EPD is het mogelijk om te declareren. Hiervoor dient u wel de volgende stappen te doorlopen:

  1. Installeer het VECOZO certificaat;
  2. Leg afspraken vast met verzekeraars;
  3. Voer patiënten in;
  4. Voer de COV-check uit per patiënt.

Na deze vier stappen kunt u vanuit uw EPD declareren. In informatiekaart die we hebben opgesteld, is dit weergegeven in 5 stappen:

  1. Koppel het dossier van de patiënt aan de agenda-afspraak en vul alle velden in, zoals type consult en setting.
  2. Valideer de zorgprestaties. In deze stap controleert uw EPD automatisch of informatie ontbreekt in de declaraties.
  3. Accordeer uw agenda. Hierbij is het belangrijk dat de agenda overeenkomt met de daadwerkelijke afspraken (realiteit).
  4. Controleer het overzicht van de te declareren behandelingen en geef deze akkoord. Het EPD geeft een overzicht van de te declareren behandelingen.
  5. Tot slot zal uw EPD de geaccordeerde behandelingen automatisch naar VECOZO sturen. In de agenda-afspraak is terug te zien dat de desbetreffende agenda-afspraak gedeclareerd is.

Klik op onderstaande afbeeldingen om de informatiekaart te openen.

 

Vindt u na het lezen van de informatiekaarten het lastig om aan de slag te gaan of bent u benieuwd wat u nog meer kunt leren over de functies van uw EPD? Vraag dan via VG Digitaal gratis persoonlijke ondersteuning aan van uw EPD-leverancier. Klik hier om de ondersteuning aan te vragen.

Wist u dat wij voor meer thema’s informatieproducten hebben? Download de informatiekaarten en bekijk onze handige video’s via de volgende links:

Terug