Nieuwe mijlpaal: 400 ondersteuningsaanvragen voor VG Digitaal

Nieuwe mijlpaal: 400 ondersteuningsaanvragen voor VG Digitaal

20 december 2023

Het gebruik van een Elektronisch Patiëntendossier (EPD) bespaart u veel tijd. VG Digitaal is in het leven geroepen om u hierbij te helpen. Eerder meldden we al dat 250 vrijgevestigde ggz-professionals onze gratis ondersteuning hebben aangevraagd. We zijn verheugd te delen dat dit aantal inmiddels is gegroeid tot meer dan 400!

De ondersteuning die u kunt ontvangen door uw softwareleverancier omvat persoonlijke begeleiding op zeven verschillende thema’s, waaronder:

  • EPD Inrichtingen: Optimaliseer uw EPD voor gebruik en richt het op een effectieve manier in.
  • EPD Agenda: Plan afspraken, reserveer uitwerktijd, organiseer groepsafspraken en meer, allemaal via uw agenda.
  • Declareren: Leer declareren via de agenda en voldoe aan het zorgprestatiemodel.
  • Corresponderen: Wissel eenvoudig en veilig informatie uit met andere zorgapplicaties, bijvoorbeeld door gebruik te maken van sjablonen voor verwijsbrieven.
  • Elektronische Inzage: Ontdek hoe u gegevens deelt met uw patiënten via een portaal of een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).
  • Financiële Administratie: Maak met aanvullende modules eenvoudig financiële overzichten, bewaak omzetplafonds en verkrijg inzicht in uw actuele omzet.
  • MedMij Uitwisseling: Verken het MedMij netwerk en ontdek hoe patiënten gegevens kunnen inzien via hun PGO door aan te sluiten op de zorgaanbiederslijst van MedMij.

Uit de feedback die we ontvangen, blijkt dat vrijgevestigde ggz-professionals na de ondersteuning efficiënter werken met hun EPD. Ze ontdekken nieuwe functies en mogelijkheden die voorheen onbekend waren. Ook zijn we met softwareleveranciers in gesprek gegaan, in dit artikel is hier meer over te lezen. Daarnaast zijn we bezig met een vervolgmeting omtrent digitaal werken in de vrijgevestigde ggz. We willen u vriendelijk verzoeken deze enquête in te vullen. Dat kan via deze link.

Heeft u nog geen ondersteuning aangevraagd via VG Digitaal? Doe dit dan nu via onze aanvraagpagina.

Terug