Handige tips om uw EPD-agenda efficiënt te gebruiken

Handige tips om uw EPD-agenda efficiënt te gebruiken

23 november 2022

VG Digitaal heeft verdiepende kaarten opgesteld met als doel efficiënter te werken met uw EPD. Vorig nieuwsbericht ging in op het goed inrichten van uw EPD. In dit bericht leest u hoe u efficiënt kunt werken met uw EPD-agenda.

De agenda functionaliteit van uw EPD biedt veel voordelen. Zoals het aanmaken, verwijderen, verplaatsen of terugkerend maken van afspraken. Rondom uw afspraken kunt u ruimte in uw planning reserveren voor het voorbereiden en uitwerken van uw afspraak. Door de juiste gegevens aan deze afspraak toe te voegen, zoals begin- en eindtijd, setting en groepsgrootte, zorgt uw EPD er automatisch voor dat deze gegevens worden gebruikt voor facturatie, managementoverzichten en rapportages. Daarnaast kan u via de agenda direct navigeren naar bijvoorbeeld het dossier van uw cliënt.

Met hulp van de EPD-agenda voldoet u aan de spelregels van het Zorprestatiemodel rondom ‘planning = realisatie’. Voor facturatie en verantwoording past u enkel patiëntafspraken aan wanneer deze meer dan 15 minuten afwijken van de planning.

Om u te helpen bij het gebruik van uw EPD agenda heeft VG Digitaal een overzichtelijke informatiekaart opgesteld. Op deze kaart vindt u, ongeacht welk EPD u gebruikt, meer informatie over hoe u de EPD-agenda slim kunt inrichten en gebruiken. Klik op onderstaande afbeelding om hem te openen in pdf.

Vindt u na het lezen van de informatiekaarten het lastig om aan de slag te gaan of bent u benieuwd wat u nog meer kunt leren over de functies van uw EPD? Vraag dan via VG Digitaal gratis persoonlijke ondersteuning aan van uw EPD-leverancier. Klik hier om de ondersteuning aan te vragen.

Wist u dat wij voor meer thema’s informatieproducten hebben? Download de informatiekaarten en bekijk onze handige video’s via de volgende links:

Terug