Handige tips om uw EPD goed in te richten voor gebruik

Handige tips om uw EPD goed in te richten voor gebruik

8 november 2022

Een goed ingericht EPD ondersteunt u bij het verlenen van zorg en minimaliseert administratieve lasten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om verschillende dossieronderdelen aan te maken, zoals een zorgpad-pagina, een overzicht van correspondentie over en met uw patiënt en het vastleggen van afspraken over tarieven en overeenkomsten met zorgverzekeraars. Het inrichten van uw EPD is een eenmalige investering, maar bespaart u daarna tijd en energie. Daarmee is het de moeite waard om deze investering nu te doen.

Om u te helpen bij het inrichten van uw EPD heeft VG Digitaal overzichtelijke informatiekaarten opgesteld. Op deze kaarten vindt u, ongeacht welk EPD u gebruikt, meer informatie over het inrichten van uw EPD én een handzaam stappenplan om te volgen.

U kunt bij de meeste EPD’s uw beroepsgroep selecteren. Zo krijgt u de specifieke functionaliteiten die voor u als vrijgevestigde ggz-professional van toepassing zijn. Wanneer u uw praktijkgegevens in het EPD invoert, zal het EPD automatisch deze gegevens toevoegen aan declaraties en nota’s. Dat scheelt u tijd! Door uw EPD te koppelen aan VECOZO kunt u direct declaraties uitvoeren en COV-checks doen.

In uw EPD kunt u uw patiëntendossiers en gegevens van zorgverzekeraars invoeren. Denkt u eraan om de dossier te koppelen aan de zorgverzekeraars? Zo gebruikt het EPD automatisch de juiste tarieven voor declaraties. Tot slot ondersteunt het EPD u bij het opstellen van brieven en behandelplannen. Ten slotte kunt u sjablonen aanmaken voor bijvoorbeeld brieven, zodat brieven automatisch ingevuld worden met de juiste gegevens.

Klik op onderstaande stappenplannen om hem te openen in pdf.

Vindt u na het lezen van de informatiekaarten het lastig om aan de slag te gaan of bent u benieuwd wat u nog meer kunt leren over de functies van uw EPD? Vraag dan via VG Digitaal gratis persoonlijke ondersteuning aan van uw EPD-leverancier. Klik hier om de ondersteuning aan te vragen.

Wist u dat wij voor meer thema’s informatieproducten hebben? Download de informatiekaarten en bekijk onze handige video’s via de volgende links:

Terug