Over welke thema’s biedt VG Digitaal informatie aan?

Over welke thema’s biedt VG Digitaal informatie aan?

16 september 2022

VG Digitaal biedt informatie in zes thema’s. Per thema zijn één of meerdere informatiekaarten en animaties ontworpen om u te helpen met het verminderen van administratielast. Op ieder thema kunt u ook gratis ondersteuning aanvragen. De thema’s:

  • EPD inrichten; In vier stappen staat beschreven hoe u het EPD klaar kunt maken voor gebruik. Daarnaast is in vier stappen beschreven hoe u gegevens in het EPD kan plaatsen. Hiermee is uw informatie beter toegankelijk doordat u alle persoonsgegevens en behandelplannen op één plek heeft. Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat en welke stappen dit zijn? Bekijk dan de pagina via deze link.
  • EPD agenda; Wij leggen u uit hoe u efficiënt met de EPD-agenda kunt werken. Zo is het mogelijk om snel afspraken in te plannen, de uitwerktijd rondom de afspraak te reserveren en een groepsafspraak in te plannen. Klik hier voor meer informatie.
  • Declareren; Wanneer u uw patiëntafspraken bijhoudt in uw EPD-agenda, kunt u eenvoudig declareren via uw EPD. Uw EPD helpt u bij het correct declareren zodat u voldoet aan de spelregels van het zorgprestatiemodel (ZPM). Benieuwd hoe het EPD hierin kan helpen? Ga dan naar de pagina Declareren.
  • Corresponderen; Wist u dat veel EPD’s digitale verbindingen hebben met andere zorgapplicaties? Hiermee kun je eenvoudig en veilig patiëntgegevens delen. In het EPD is het onder andere mogelijk om sjablonen aan te maken voor verwijsbrieven en digitaal te verwijzen via ZorgDomein. Klik hier voor de pagina Corresponderen.
  • Elektronische inzage; Als zorgverlener kunt u zelf bepalen hoe u gegevens deelt. Dit is mogelijk via een patiëntportaal of via een PGO. Ook kunt u beide manieren naast elkaar gebruiken. Vul de velden in het dossier in en bepaal hoe u het wilt delen. Benieuwd naar de verschillen tussen een portaal en PGO en hoe u gegevens uitwisselt naar een PGO? Bekijk de volgende pagina.
  • Financiële administratie; Met (aanvullende) financiële modules in het EPD maakt u makkelijk financiële overzichten, bewaakt u omzetplafonds en heeft u inzicht in uw actuele omzet. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om tijd te besparen en fouten in uw administratie te voorkomen. Klik hier voor de pagina Financiële administratie.
Terug